Gastregio: Slovaakse Tatraregio

Tijdens de Wandelbeurs willen we de bezoeker graag laten meevoelen, mee ervaren wat een vakantie in onze regio betekent. Uiteraard zullen we heel wat achtergrondinformatie hebben, beantwoorden we al je vragen maar we laten de bezoeker ook méé beleven. Op geregelde tijdstippen zal de folkloregroep „AkoDoma“ tonen hoe er gedanst wordt in de regio. De bezoeker wordt uitgenodigd om een pasje mee te zetten. Slovaakse volksdeuntjes zullen vaak de hal vullen. Vakantie is ook eten en drinken dus organiseren we ook proefmomenten met Slovaakse wijn, Slovaakse kruidenlikeur en Slovaakse kazen.

Meer dan 1.700km gemarkeerde paden

Het zonnetje is daar. Trek je wandelschoenen al maar aan. Klaar voor een frisse neus in de bergen van de Tatra? Meer dan 1.700km gemarkeerde paden brengen je langs valleien, prachtig meren, bergchalets of bergtoppen. Makkelijke wandelingen voor gezinnen met kinderen, nordic walking of actief naar de hoogste toppen boven de 2.000m. Hup, de beentjes strekken!

Actief genieten van de natuur

Wist je dat je in de Tatras meer dan 1.150km fietsroutes hebt en meer dan 1.800km wandelpaden? En dat je er meer dan 50 bergtoppen vindt boven de 2.000m? De Tatra in Slovakije, dat zijn bergvakanties weg van de platgetreden paden. Actief of genietend van de natuur met de familie. Een leuke en veilige vakantiebestemming voor iedereen.

UNESCO Patrimonium

De Tatras zijn meer dan alleen maar bergen en natuur. Er is ook heel wat UNESCO patrimonium zoals beschermde bergdorpjes, gotische kerken met indrukwekkende houten retabels, immense burchten. Je kunt er gezellig rondkuieren in openluchtmusea, op een terrasje zonnen in de verkeersvrije centra van de kleine steden of een boottocht maken op het meer. Kom de Tatras verkennen en je zult aangenaam verrast zijn.

De regio in beeld